• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Safety? Checked! Έχετε φροντίσει για την ασφάλεια του bnb σας;

Πώς θα προστατεύσετε τους επισκέπτες και την περιουσία σας και θα ξεχωρίσετε από τον ανταγωνισμό

Η συζήτηση για την επιβολή κανονιστικού πλαισίου στην αγορά της βραχυχρόνιας μίσθωσης έχει φουντώσει και πάλι. Η ασφάλεια και η υγιεινή των καταλυμάτων bnb αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι αυτής της συζήτησης.

Σε αυτό έχει σταθεί και ο νέος υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης σε πρόσφατη συνέντευξή του. Ανέφερε μάλιστα συγκεκριμένα ότι πρέπει –για παράδειγμα- τα καταλύματα να διαθέτουν πυροσβεστήρα.

Κανείς δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσει για το γεγονός ότι η ασφάλεια τόσο της ακίνητης περιουσίας όσο και των ανθρώπων που διαμένουν σε αυτήν πρέπει να είναι πρώτης προτεραιότητας. Πέρυσι ένα θανατηφόρο περιστατικό σε bnb στη Νέα Ορλεάνη λόγω δηλητηρίασης από μονοξείδιο του άνθρακα θορύβησε την Airbnb.

Η πλατφόρμα πλέον ζητά από τους οικοδεσπότες να αναγράφουν στην καταχώρησή τους αν διαθέτουν ανιχνευτή καπνού και μονοδειξίδου του άνθρακα. Και όσοι διαθέτουν, εμφανίζονται πιο ψηλά στις αναζητήσεις των επισκεπτών. Επίσης, η ύπαρξη τέτοιων ανιχνευτών αποτελεί ένα από τα κριτήρια για ένταξη στο Airbnb Plus.

Επιπλέον, όπως ανακοίνωσε πρόσφατα η πλατφόρμα, τα καταλύματα που εμφανίζονται στις αναζητήσεις των business travelers, πρέπει οπωσδήποτε να διαθέτουν ανιχνευτή καπνού. Η Airbnb διαθέτει δωρεάν τέτοιους ανιχνευτές, ωστόσο η αποστολή τους καθυστερεί από ένα έως δύο χρόνια.

Κάθε σπίτι bnb πρέπει να διαθέτει ανιχνευτή καπνού αλλά και πυροσβεστήρες, κυρίως στους χώρους υψηλής επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς (π.χ. κουζίνα, κοντά σε τζάκι, λεβητοστάσιο). Και δεδομένου ότι οι ανιχνευτές αυτοί έχουν συγκεκριμένο εύρος κάλυψης, βεβαιωθείτε ότι έχετε εγκαταστήσει τον απαραίτητο αριθμό συσκευών, ανάλογα με τη διαρύθμιση του χώρου, και στα σωστά σημεία.

Πώς λειτουργεί ο ανιχνευτής καπνού

ανιχνευτής καπνού ασφάλεια bnbΟ ανιχνευτής καπνού παράγει ένα σήμα κινδύνου μόλις ανιχνεύσει καπνό ή αέριο, πράγμα που σημαίνει ότι ανταποκρίνεται έμμεσα στη φωτιά. Υπάρχουν επίσης ανιχνευτές που αντιδρούν στη θερμότητα ή το φως. Οι ανιχνευτές καπνού είναι οι περισσότερο διαδεδομένοι για οικιακή χρήση.

Με την εκδήλωση πυρκαγιάς απελευθερώνονται δηλητηριώδη αέρια και υπάρχει πιθανότητα να τραυματιστείτε, ειδικά κατά τη διάρκεια της νύχτας, αν δεν μυρίσετε ή δεν παρατηρήσετε τίποτα. Είναι καλό, λοιπόν, να προστατεύσετε τους ενοίκους σας εγκαθιστώντας ανιχνευτές καπνού. Έτσι θα έχετε χρόνο για να σβήσουν τη φωτιά ή να φύγουν.

Αν θέλετε να παραγγείλετε ανιχνευτή καπνού, πατήστε εδώ.

Πώς λειτουργεί ο ανιχνευτής μονοξειδίου του άνθρακα

ανιχνευτής CO ασφάλεια bnbO ανιχνευτής μονοξειδίου του άνθρακα σας προειδοποιεί όταν εντοπίζει μεγάλη συγκέντρωση του συγκεκριμένου αερίου. Η ουσία COείναι άοσμη και η έκθεση σε αυτή μπορεί να είναι θανατηφόρα.

Αυτός ο ανιχνευτής σας προειδοποιεί πριν τα επίπεδα του μονοξειδίου του άνθρακα γίνουν θανατηφόρα. Όταν εντοπίσει όγκο μονοξειδίου θα ηχήσει ο συναγερμός, προσφέροντάς σας αρκετό χρόνο για να φύγετε από το συγκεκριμένο μέρος. Προειδοποίηση για χαμηλή μπαταρία. Ιδανικά τοποθετείται  στα υπνοδωμάτια, στο υπόγειο, στο γκαράζ.

Αν θέλετε να παραγγείλετε ανιχνευτή μονοξειδίου του άνθρακα, πατήστε εδώ.

Πυροβεστήρες για Σπίτι

πυροσβεστήρας ασφάλεια bnbΟι περισσότερες οικιακές φωτιές οφείλονται σε δική μας αμέλεια π.χ. τσιγάρο, κακή συντήρηση ηλεκτρικών εγκαταστάσεων, λάδι στο τηγάνι, φίλτρο απορροφητήρα, χριστουγεννιάτικο δέντρο, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις ξεκινούν από το χώρο του λεβητοστάσιου, όπου δουλεύει πολλές ώρες την ημέρα ο καυστήρας και υπάρχει πραγματική φωτιά με αρκετή καύσιμη ύλη.

Στον χώρο της κουζίνας είναι απαραίτητος ένας πυροσβεστήρας με περιεχόμενο 3kg – 6kg ξηράς σκόνης ή πυροσβεστήρας διοξειδίου του άνθρακα με περιεχόμενο 2kg. Οι συγκεκριμένοι πυροσβεστήρες προτείνονται γιατί είναι κατάλληλοι και για ηλεκτρικές εγκαταστάσεις έως 1000 Volt. Ο πλέον όμως κατάλληλος πυροσβεστήρας είναι αυτός με περιεχόμενο κατασβεστικό υλικό αφρό, καθώς ο αφρός κατά την εκτόνωση του σαπωνοποιείται και επικάθεται πάνω στα καιγόμενα λίπη περιορίζοντας αποτελεσματικά την εξάπλωση της φωτιάς πετυχαίνοντας τελικά την κατάσβεσή της. Ο πυροσβεστήρας αφρού έχει χωρητικότητα 2 L ή 6L.

Προσοχή: ο πυροσβεστήρας δεν πρέπει να είναι δίπλα στην ηλεκτρική κουζίνα γιατί σε περίπτωση φωτιάς δεν θα μπορέσουμε να τον πάρουμε για να τον χρησιμοποιήσουμε. Σε περίπτωση που δεν έχουμε πυροσβεστήρα μπορούμε να ρίξουμε στη φωτιά μια βρεγμένη πετσέτα ή κουβέρτα ή ακόμη και χώμα από τις γλάστρες μας. Με αυτό τον τρόπο στερούμε το οξυγόνο από την φωτιά οπότε μπορούμε να την περιορίσουμε και τελικά να την σβήσουμε. Δεν ανοίγουμε τις μπαλκονόπορτες για να φύγει ο καπνός γιατί με αυτό τον τρόπο τροφοδοτούμε την φωτιά με οξυγόνο και ουσιαστικά τη δυναμώνουμε.

Αν θέλετε να παραγγείλετε πυρσβεστήρες, πατήστε εδώ.

Safetychecked από την Maistrali Group

ασφάλεια bnbΗ εταιρεία Maistrali Group δημιούργησε την υπηρεσία Safetychecked  για οικοδεσπότες και τουριστικές επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν ολοκληρωμένη και οργανωμένη εικόνα στον τομέα της ασφάλειας. Με την υπηρεσία αυτή, οι οικοδεσπότες δημιουργούν ασφάλεια στον bnb χώρο τους, για να είναι συμμορφωμένοι με τις νομικές απαιτήσεις. Ταυτόχρονα, ξεχωρίζουν από τους ανταγωνιστές τους προβάλλοντας την τήρηση της ασφάλειας ως πλεονέκτημα.

Η εταιρεία αναλαμβάνει τη μελέτη του χώρου σας προκειμένου να σας προτείνει τις καλύτερες λύσεις για τις δικές σας ανάγκες. Η υπηρεσία Safetychecked είναι ιδανική για την ασφάλεια των καταλυμάτων bnb.

Εάν έχετε ερωτήσεις ή θέλετε να επικοινωνήσετε με την εταιρεία για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ.

Maistrali Group
Τηλ. 22810 84727

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend