• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Πώς θα επιλέξετε σωστό στρώμα και κρεβάτι για το bnb σπίτι σας

Ένα από τα βασικά στοιχεία μιας άνετης διαμονής είναι ο ύπνος. Ένα σωστό στρώμα –και κρεββάτι- είναι σε θέση να προσφέρει άνετο και ξεκούραστο ύπνο. Έτσι, η επόμενη ημέρα ξεκινά με ενέργεια και κέφι.

Ελένη Κουρούμπαλη, project sales advisor του Ομίλου Πορτοκαλίδη

Ο καλός ύπνος αποτελεί ένα από τα κριτήρια για να «κερδίσει» ο οικοδεσπότης μια καλή κριτική από τον επισκέπτη του. Ένα πολύ καλό στρώμα με ένα καλό κρεβάτι θα δημιουργήσει σίγουρα τις προϋποθέσεις για να εντυπωσιαστεί ο επισκέπτης στο bnb σπίτι σας.

Πώς όμως μπορούμε να επιλέξουμε το κατάλληλο σύστημα ύπνου για το bnb σπίτι μας; Στρώμα σκληρό ή μαλακό; Μονό ή διπλό; Καναπές που γίνεται κρεβάτι;

Επισκεφθήκαμε το hotel showroom του Ομίλου Πορτοκαλίδη, στη Λεωφόρου Κηφισού 152 και Κολωνού. Οι επιλογές ήταν τόσες πολλές που μάλλον μπερδευτήκαμε περισσότερο. Η κα Ελένη Κουρούμπαλη, project sales advisor της εταιρείας, ανέλαβε να μας ξεμπερδέψει…

 

Τι πρέπει να προσέξει ένας ιδιοκτήτης bnb διαμερίσματος όσον αφορά την προμήθεια των επίπλων του;

Θα πρέπει να προτιμήσει προϊόντα υψηλής ποιότητας και αντοχής ώστε να εξασφαλίζεται η μείωση του λειτουργικού κόστους. Οι καταπονήσεις των επίπλων οδηγούν σε φθορές και απαιτούν συχνές αλλαγές. Θα τους συμβούλευα να επιλέγουν αμιγώς ξενοδοχειακά στρώματα και έπιπλα καθώς κατασκευάζονται με ειδικές προδιαγραφές για μεγαλύτερη αντοχή σε βάθος χρόνου. Επιπλέον πληρούν όλα τα στάνταρ ασφαλείας, όπως για παράδειγμα, διαθέτουν βραδύκαυστες επιφάνειες.

Ποια συστήματα ύπνου θα προτείνατε στον ιδιοκτήτη μιας bnb κατοικίας;

Σίγουρα το σημαντικότερο είναι να εξασφαλιστεί η πολύ καλή εμπειρία ύπνου καθώς τελικά αυτό είναι που μένει.

Στους πελάτες μας προτείνω ψηλά στρώματα 30- 35 cm ύψος. Αφενός γιατί είναι πιο άνετα, χάρη στις πολυεπίπεδες στρώσεις αφρών. Αφετέρου γιατί το ψηλό στρώμα κάνει το δωμάτιο να φαίνεται πιο πλούσιο κατά την είσοδο του επισκέπτη και τον προδιαθέτει θετικά.

Τα ψηλά στρώματα κάνουν το δωμάτιο να φαίνεται πιο πλούσιο

Το στρώμα πρέπει οπωσδήποτε να έχει ανώστρωμα. Ιδανικά θα πρέπει να είναι ενσωματωμένο με το στρώμα και να αφαιρείται με φερμουάρ για να πλένεται. Το ενσωματωμένο ανώστρωμα δεν γίνεται αντιληπτό από αυτόν που ξαπλώνει και δεν αλλοιώνει την εμπειρία του στρώματος όπως το ξεχωριστό ανώστρωμα.

Δύο μονά στρώματα ενωμένα με zipper

Μια ενδιαφέρουσα επιλογή είναι τα μονά στρώματα που ενώνονται με φερμουάρ δημιουργώντας ένα διπλό. Το φερμουάρ είναι έτσι τοποθετημένο που δεν γίνεται αντιληπτό από τον πελάτη. Και ο οικοδεσπότης μπορεί να ενώνει ή να χωρίζει τα κρεββάτια ανάλογα με τις επιθυμίες των επισκεπτών του. Επιπλέον, και το ανώστρωμα ενώνεται και χωρίζεται με φερμουάρ. Δεν χρειάζεται να έχετε στην αποθήκη και διπλά και μονά.

Σε κάθε περίπτωση και προς αποφυγήν ατυχημάτων προτείνεται να υπάρχει προστατευτικό στρώματος. Πρόκειται για αδιάβροχα καλύμματα  που μπαίνουν κάτω από το σεντόνι και προστατεύουν το στρώμα από οποιοδήποτε ατύχημα, παρατείνοντας ταυτόχρονα τη διάρκεια ζωής του στρώματος.

Τέλος συμβουλεύουμε τους πελάτες μας να προτιμούν στρώματα με 2 πλευρές στήριξης (σκληρή και μαλακή πλευρά).  Έτσι προσφέρουν τη δυνατότητα στους επισκέπτες τους να επιλέξουν σε τι στρώμα επιθυμούν να κοιμηθούν σκληρό ή μαλακό.

Η εξατομικευμένη διαμονή πάντα εκτιμάται δεόντως.

Κρεβάτι με αποθηκευτικό χώρο

Για υπόστρωμα αρκετοί πελάτες επιλέγουν -αντί για την απλή βάση- τα κρεβάτια με αποθηκευτικό χώρο.

Έτσι μπορούν εύκολα και με ασφάλεια να αποθηκεύσουν τα λευκά είδη, μαξιλάρια, παπλώματα και άλλα. Οι λύσεις αποθήκευσης είναι απαραίτητες σε ένα μικρό διαμέρισμα καθώς εξοικονομείται χώρος. Επιπλέον, ο επισκέπτης έχει άμεση πρόσβαση σε έξτρα λευκά είδη τα οποία μπορεί να του χρειαστούν κατά τη διάρκεια της διαμονής του.

Για τα υπόλοιπα έπιπλα;

Οι περισσότερες bnb κατοικίες είναι, όπως είναι αναμενόμενο, μικρά σπίτια τα οποία πρέπει και μπορούν να χωρέσουν πολλές ανέσεις για τους επισκέπτες.

Φεύγοντας από το υπνοδωμάτιο τον κύριο λόγο έχουν τα λειτουργικά έπιπλα. Καναπέδες που γίνονται μονό ή και διπλό κρεβάτι για φιλοξενία επιπλέον ατόμων, τραπεζαρίες μικρές που μπορούν να μεγαλώσουν και να χωρέσουν περισσότερα άτομα και πολλές επιλογές σε λειτουργικά μικροέπιπλα που θα κάνουν τη διαφορά και θα εντυπωσιάσουν τον επισκέπτη με το design τους.

Πόσο διαφοροποιούνται οι ανάγκες μίας κατοικίας bnb σε σχέση με ένα ξενοδοχείο;

Διαφοροποιούνται αρκετά παρόλο που ο τελικός στόχος παραμένει ο ίδιος, μία ευχάριστη διαμονή. Στη bnb κατοικία χρειάζονται επιπλέον έπιπλα τα οποία πρέπει να προσαρμόζονται σε χώρους πιο μικρούς και με πολύ πιο δύσκολη διαρρύθμιση από τους χώρους ενός ξενοδοχείου. Ευτυχώς η εμπειρία μας στις πωλήσεις λιανικής συνδυάζεται με τη γνώση των ξενοδοχειακών προϊόντων και βρίσκουμε πάντα λύσεις για όλες τις ανάγκες.

Η άλλη διαφοροποίηση είναι το concept. Κάθε ιδιοκτήτης bnb κατοικίας επιθυμεί να δώσει ένα διαφορετικό ύφος, μοντέρνο, κλασικό κ.λπ. Ευτυχώς τόσο η Istikbal όσο και η Μasterbed, η Gautier αλλά και η Ormatek μας δίνουν μία πληθώρα επιλογών σε κάθε ύφος για να καλύψουμε κάθε ανάγκη.

Καναπές κρεβάτι με αποθηκευτικό χώρο

Ο Όμιλος Πορτοκαλίδη αντιπροσωπεύει 4 brands: Istikbal, Masterbed, Gautier και Ormatek. Πού δείχνουν την προτίμησή τους οι πελάτες σας;

Είναι σίγουρο ότι η Istikbal έχει τον πρώτο λόγο καθώς η δυναμική της στην Ελλάδα είναι μεγάλη. Ωστόσο και τα άλλα brands επιλέγονται από τους πελάτες μας. Έχει να κάνει με το design και το ύφος που θέλει να προσδώσει στην κατοικία του αλλά και από το ύψος της επένδυσης που επιθυμεί να κάνει κάποιος.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που οι πελάτες μας επιλέγουν προϊόντα από 2 ή 3 brands για μία κατοικία. Σε κάθε περίπτωση και τα 4 brands τυγχάνουν μεγάλης εκτίμησης και αναγνωρισιμότητας στους ξένους τουρίστες, με αποτέλεσμα η ύπαρξη επώνυμων επίπλων να προστίθεται στα υπέρ μίας κατοικίας bnb.

Όμιλος Πορτοκαλίδη Hotel Department
Λεωφ. Κηφισού 152 & Κολωνού
www.istikbalgreece.gr
www.portokalidesgroup.gr
Email: bnb@portokalidesgroup.gr
Τηλ.: +30 2105775584

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend