• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ, ΝΕΑ

Η Airbnb απαγορεύει κάμερες ασφαλείας σε εσωτερικούς χώρους

Airbnb κάμερες ασφαλείας

Η Airbnb απαγορεύει τις κάμερες ασφαλείας σε εσωτερικούς χώρους στα καταλύματά της, παγκοσμίως. Η απόφαση ανακοινώθηκε τη Δευτέρα 11 Μαρτίου, θα τεθεί σε ισχύ στις 30 Απριλίου και αποσκοπεί στην προστασία της ιδιωτικότητας των επισκεπτών.

Μέχρι τώρα η Airbnb επέτρεπε τη χρήση καμερών ασφαλείας σε κοινόχρηστους χώρους, όπως διαδρόμους και σαλόνια, εφόσον οι συσκευές γνωστοποιούνταν σαφώς στην καταχώρηση του ακινήτου και τοποθετούνταν σε εμφανή σημεία του σπιτιού.

Η Airbnb, η οποία αναβάθμισε πρόσφατα την πλατφόρμα κρατήσεών της, δεν επέτρεψε ποτέ στους οικοδεσπότες να έχουν κάμερες ασφαλείας σε ιδιωτικούς χώρους, όπως υπνοδωμάτια και μπάνια.

«Στόχος μας είναι να διαμορφώσουμε νέους, σαφείς κανόνες που θα παρέχουν στην κοινότητά μας μεγαλύτερη σαφήνεια σχετικά με το τι να περιμένει στην Airbnb», δήλωσε ο Επικεφαλής Κοινοτικής Πολιτικής και Συνεργασιών της Airbnb, Juniper Downs. Όπως είπε, οι αλλαγές αυτές έγιναν σε συνεννόηση με τους επισκέπτες, τους οικοδεσπότες και τους ειδικούς σε θέματα απορρήτου.

Σύμφωνα με την Airbnb, η πλειονότητα των μέχρι τώρα καταχωρήσεων δεν αναφέρει ότι διαθέτει κάμερες ασφαλείας. Ως εκ τούτου, η απόφαση θα επηρεάσει μόνο ένα μικρό υποσύνολο των οικοδεσποτών.

Όσοι οικοδεσπότες, πάντως, διαθέτουν κάμερες ασφαλείας σε εσωτερικούς χώρους, υποχρεούνται μέχρι τις 30 Απριλίου να τις αφαιρέσουν. Διαφορετικά, θα υποστούν συνέπειες, που φτάνουν μέχρι την αφαίρεση του καταλύματος ή του λογαριασμού στην πλατφόρμα.

Ποιες κάμερες ασφαλείας επιτρέπει η Airbnb

Παράλληλα με την απαγόρευση των καμερών εσωτερικών χώρων, η αναθεωρημένη πολιτική περιλαμβάνει επίσης πιο ολοκληρωμένους κανόνες για τη χρήση εξωτερικών καμερών ασφαλείας και άλλων συσκευών.

Οι εξωτερικές κάμερες ασφαλείας, όπως οι κάμερες κουδουνιού, θα συνεχίσουν να επιτρέπονται στην Airbnb. Οι οικοδεσπότες, όμως, θα γνωστοποιούν στους επισκέπτες την παρουσία και τη γενική τοποθεσία των εξωτερικών καμερών πριν κάνουν κράτηση.

Υποχρεούνται επίσης να αποκαλύπτουν την παρουσία αισθητήρων θορύβου, οι οποίοι αξιολογούν μόνο το επίπεδο ντεσιμπέλ και δεν καταγράφουν ή μεταδίδουν ήχους ή συνομιλίες και επιτρέπονται μόνο σε κοινόχρηστους χώρους καταχωρήσεων. Ο σκοπός εδώ είναι η αποφυγή πάρτι και εκδηλώσεων σε υψηλούς ήχους.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend