• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Πώς να αποφύγετε τα πάρτι στο Airbnb σας

πάρτι Airbnb

Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε διάφορα ειδησεογραφικά sites να δημοσιεύουν πληροφορίες για πάρτι ανεμβολίαστων σε διαμερίσματα βραχυχρόνιας μίσθωσης στην Αθήνα. Εφόσον αυτά τα περιστατικά είναι αληθή, τα προβλήματα που δημιουργούνται για τον host είναι πολλά.

Αφενός, η Airbnb εξακολουθεί να έχει σε ισχύ την απαγόρευση πάρτι στα καταλύματα που είναι καταχωρημένα στην πλατφόρμα της. Η παραβίαση της απαγόρευσης αυτής μπορεί να επιφέρει ακόμα και οριστική διαγραφή της καταχώρισης.

Αφετέρου, δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα στη γειτονιά που βρίσκονται αυτά τα καταλύματα, λόγω του θορύβου. Ένας από τους μεγαλύτερους εφιάλτες ενός οικοδεσπότη της Airbnb είναι να λάβει τηλεφώνημα από γείτονα (ή ακόμα χειρότερα από την αστυνομία) ότι οι επισκέπτες του κάνουν πάρτι.

Για να μην αναφερθούμε στα υγειονομικά προβλήματα που προκύπτουν από τη συγκέντρωση τόσων ανεμβολίαστων ατόμων σε έναν κλειστό χώρο… Ή τις ζημιές που μπορεί να προκληθούν στο σπίτι. Αλλά και την αρνητική δημοσιότητα για την αγορά της βραχυχρόνιας μίσθωσης συνολικά.

Πώς μπορείτε να αποτρέψετε τέτοια περιστατικά

Να τι μπορείτε να κάνετε για να μην βρεθείτε μπροστά στη δυσάρεστη έκπληξη να νομίζετε ότι έχετε νοικιάσει το σπίτι σας σε 3-4 επισκέπτες και τελικά να ανακαλύπτετε ότι πρόκειται για πάρτι 20 ατόμων.

Επενδύστε σε αισθητήρες θορύβου. Πρόκειται για μικρές συσκευές που μετρούν την ένταση του θορύβου είτε μέσα είτε έξω από το κατάλυμα. Κάθε φορά που ο θόρυβος υπερβαίνει τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια, έρχεται μια ειδοποίηση στο κινητό σας.

πάρτι AirbnbΟι συσκευές αυτές δεν καταγράφουν ήχους. Άλλωστε αυτό απαγορεύεται ρητά. Αντίθετα, παρακολουθούν όλα τα επίπεδα θορύβου άνω των 70 ντεσιμπέλ. Για παράδειγμα, μια τηλεόραση με πολύ δυνατά τον ήχο της παράγει 70-80 ντεσιμπέλ, ενώ από μια συνομιλία παράγονται ήχοι περίπου 50 έως 60 ντεσιμπέλ.

Με τις συσκευές αυτές μπορείτε να γνωρίζετε αμέσως αν γίνεται πάρτι στο κατάλυμά σας και μπορείτε να παρέμβετε πριν τους γείτονες ή την αστυνομία.

Στην Airbnb αυτή τη στιγμή υπάρχει προσφορά για τους superhosts από την εταιρεία Minut, η οποία ισχύει έως 31 Δεκεμβρίου.

Extra tip: Φροντίστε να εγκαταστήσετε τη συσκευή σε σημείο που να μην μπορούν να την εντοπίσουν εύκολα οι επισκέπτες σας. Για παράδειγμα, στο πάνω μέρος ψηλών ντουλαπιών. Έτσι δεν θα μπορούν να την απενεργοποιήσουν (ή και να την καταστρέψουν).

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend