• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ, ΝΕΑ

Ζήσε την εμπειρία Star Wars στην Airbnb

κατάλυμα εμπειρία

Ένα μοναδικό κατάλυμα που προσφέρει την εμπειρία σεληνιακής διαμονής. Για τους λάτρεις του Star Wars αυτή είναι μια μοναδική εμπειρία. Συγκαταλέγεται στις εμπειρίες περιπέτειας και σίγουρα προφέρει αειφόρες υπηρεσίες.

Στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Γαύδο είχαμε κάτι ανάλογο καθώς και στην Κρήτη με ενοικίαση σπηλιών.

Το συγκεκριμένο κατάλυμα βρίσκεται στο Terlingua του Τέξας. Προσφέρει μια δροσερή εμπειρία σαν σπηλιά για τους επισκέπτες και ένα τέλειο περιβάλλον ερήμου. Οι επισκέπτες βιώνουν ηλιοβασιλέματα που παραπέμπουν σε άλλο γαλαξία.

Το απομακρυσμένο αυτό κατάλυμα βρίσκεται κοντά στο Εθνικό Πάρκο Big Bend και είναι το τέλειο κρησφύγετο κοινωνικής απόστασης. Ο μικρός αυτός χώρος προσφέρει ένα άνετο υπνοδωμάτιο, κουζίνα, τραπεζαρία και σαλόνι. Το κατάλυμα μπορεί να φιλοξενήσει έως και 3 άτομα που θέλουν να ζήσουν τη μοναδική αυτή εμπειρία. Το συνολικό ποσό ανέρχεται σε περίπου 165$ τη βραδιά, μετά φόρων και τελών υπηρεσιών.

https://www.airbnb.gr/rooms/457547/photos/249373624?_set_bev_on_new_domain=1592576200_8WWjivI6S%2BVSQNyc&source_impression_id=p3_1594814802_ju0tcaqY1dSiAB81&guests=1&adults=1
Soundless Sleep

Σύμφωνα με την περιγραφή του, “το κατάλυμα βρίσκεται σε ένα απομονωμένο αλλά εύκολα προσβάσιμο περιβάλλον εκτός δικτύου”. Παρά την πρωτόγονη φύση καταλύματος, είναι εξοπλισμένο με όλες τις βασικές ανέσεις – ακόμη και WiFi. Ο χώρος της κουζίνας περιλαμβάνει μίνι ψυγείο και καταψύκτη, φούρνο προπανίου δύο καυστήρες και ένα μικρό νεροχύτη που αντλεί νερό από μια μικρή δεξαμενή. Υπάρχει επίσης ένα ψυγείο νερού για να πίνουν οι επισκέπτες.

https://www.airbnb.gr/rooms/457547/photos/4117148?_set_bev_on_new_domain=1592576200_8WWjivI6S%2BVSQNyc&source_impression_id=p3_1594814802_ju0tcaqY1dSiAB81&guests=1&adults=1
Is it a sauna? No, it’s a composting toilet.

Το μπάνιο

Για το μπάνιο, υπάρχει βιολογική τουαλέτα που βρίσκεται στην ιδιωτική αποθήκη. Δεν υπάρχει ντους στο κατάλυμα αλλά ο οικοδεσπότης προτείνει ένα υπαίθριο ντους με σάκο. Εναλλακτική λύση είναι η κοντινή πόλη για ντους κερμάτων έναντι 2,00$. Είτε έτσι είτε αλλιώς, είναι όλα μέρος της εμπειρίας, σωστά;

Ολόκληρος ο θόλος του καταλύματος είναι ηλιακός, επιτρέποντας στους επισκέπτες να φορτίζουν τηλέφωνα, φορητούς υπολογιστές, καθώς και να διατηρούν το ψυγείο και τον καταψύκτη σε λειτουργία. Αν και το κατάλυμα δεν διαθέτει κλιματισμό, η χωμάτινη δομή του παρέχει προστασία από τη θερμότητα καθώς και από άλλα φυσικά στοιχεία. Κάτι ανάλογο άλλωστε συμβαίνει στη Σαντορίνη στα υπόσκαφα σπίτια αλλά και στη Μύλο στα σύρματα.

 

κατάλυμα εμπειρία
The Milky Way surrounds the Dome in one of the few places left in the country under a dark sky ordinance. Photo taken by Airbnb guest.

Η θέα

Τέλος, η θέα είναι απαράμιλλη! Το κατάλυμα βρίσκεται σε μία από τις λίγες περιοχές που εξακολουθούν να προσφέρουν εντελώς σκοτεινό ουρανό. Αυτό σημαίνει ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία της πολιτείας, η ρύπανση στην περιοχή είναι περιορισμένη, με στόχο τη διατήρηση της ενέργειας, την προστασία των αστρονομικών φαινομένων. Έτσι το κατάλυμα προσφέρει μια εκπληκτική θέα στον ουρανό της ερήμου του Τέξας.

κατάλυμα εμπειρία
A lovely hammock sunrise photo submitted by an Airbnb guest.

Εάν όλα πάνε καλά θα μπορούμε να ζήσουμε την εμπειρία, κάποιοι από εμάς. Δείτε το κατάλυμα εδώ

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend