• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ, ΝΕΑ

Booking.com: Αλλαγές στο τμήμα εμπειριών αναστατώνουν την αγορά

Σε αλλαγές στο τμήμα εμπειριών που αναστατώνουν την αγορά έχει προχωρήσει η κορυφαία διαδικτυακή πλατφόρμα ταξιδιωτικών κρατήσεων Booking.com. Η δημοφιλής πλατφόρμα ανακοίνωσε πως δεν είναι στα άμεσα σχέδια της η προσθήκη νέων εμπειριών στο προϊόν της. 

Την ανακοίνωση έκανε μέσω επιστολών που έστειλε σε συνεργάτες αλλά και ταξιδιωτικά γραφεία, στους οποίους προκλήθηκε ιδιαίτερη ανησυχία. Οι ήδη υπάρχουσες εμπειρίες στην πλατφόρμα θα εξακολουθούν να είναι διαθέσιμες προς κράτηση στις σελίδες της. Ωστόσο, το online ταξιδιωτικό γραφείο δεν θα προσθέσει άλλες και θα υπάρξει αναδιάρθρωση στην εμπορική ομάδα του τμήματος.  

Εντύπωση προκαλεί η στάση της Booking.com για την απόφασή της αυτή καθώς υπάρχει αύξηση στην πώληση εμπειριών. Φημολογείται πάντως πως οι αλλαγές αυτές οφείλονται στον έντονο ανταγωνισμό που παρατηρείται τελευταία από άλλες πλατφόρμες που παρέχουν εμπειρίες αλλά και tours.  

Η ταξιδιωτική πλατφόρμα διαψεύδει ότι υπάρχουν αλλαγές στο τμήμα Εμπειριών και επισημαίνει ότι αποτελεί επενδυτική προτεραιότητα για τον οργανισμό. Το μέγεθος και η συνεχής ανάπτυξη της δημοφιλούς πλατφόρμας δημιουργεί υψηλές προσδοκίες όσον αφορά το τμήμα εμπειριών. «Τα έσοδα τρίτου τριμήνου αποτελούν ένδειξη ότι η εταιρία πρέπει να είναι πιο συνεπής στην αναζήτηση εσωτερικών επενδύσεων», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Booking, Glenn D. Fogel. Συγκεκριμένα το τρίτο τρίμηνο τα η εταιρία είχε έσοδα 5 δισ. δολάρια σημειώνοντας ετήσια αύξηση 4%.  

Εκτιμάται πως η Booking θα συνεχίσει να προσφέρει εμπειρίες αξιοποιώντας την ομάδα πωλήσεων της FareHarbor δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στο προϊόν. Πρόκειται για την εταιρία με το σύστημα κρατήσεων που απέκτησε η Booking το 2018. 

Η Airbnb ποντάρει στις Εμπειρίες 

Την ίδια ώρα, η Airbnb συνεχίζει να ενισχύει το κομμάτι των Experiences, το οποίο γνωρίζει αλματώδη ανάπτυξη. Πρόσφατα μάλιστα η πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης ανακοίνωσε την προσθήκη της νέας κατηγορίας Cooking Experiences. Πρόκειται για μια κατηγορία που επιτρέπει στους ταξιδιώτες να γνωρίσουν καλύτερα τον τόπο που επισκέπτονται μέσω της τοπικής κουζίνας.  

Άλλη μια κατηγορία που ξεκίνησε η πλατφόρμα είναι η Animal Experiences. Μέσω αυτή οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με την άγρια ζωή της χώρας που επισκέπτονται. 

Τέλος , η Airbnb δεν αφήνει παραπονεμένους του πιο ριψοκίνδυνους. Σε συνεργασία με την Atlas Obscura δίνει την δυνατότητα στους επισκέπτες να επισκεφθούν νέα μέρη και να ασχοληθούν με πρωτόγνωρες εμπειρίες. 

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend