• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ

To BnB News στην έκθεση εναλλακτικού τουρισμού Greek Panorama

BnB News Greek Panorama

Το BnB News συμμετείχε στην πρώτη έκθεση Greek Panorama για τον εναλλακτικό τουρισμό που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο (15-16 Νοεμβρίου). Στην έκθεση παρουσιάστηκε ένα ευρύ φάσμα τουριστικών υπηρεσιών και ιδιαίτερων προορισμών από όλη την Ελλάδα, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον 6.700 επισκεπτών.

Στην αίθουσα εκδηλώσεων της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις τόσο για τους επαγγελματίες όσο και για τους επισκέπτες.

Στο πλαίσιο της Greek Panorama, το BnB News παρείχε χρήσιμες συμβουλές για το πώς οι οργανωτές δραστηριοτήτων μπορούν να προσεγγίσουν την αγορά της βραχυχρόνιας μίσθωσης. Με δεδομένο ότι οι ταξιδιώτες που επιλέγουν ένα κατάλυμα bnb για τη διαμονή τους επιθυμούν να αποκτήσουν τοπικές εμπειρίες, οι οργανωτές δραστηριοτήτων έχουν μεγάλες ευκαιρίες διείσδυσης στην αγορά αυτή.

Το ενδιαφέρον του κοινού για τη βραχυχρόνια μίσθωση ήταν μεγάλο. Την παρουσίαση παρακολούθησαν πολλοί οργανωτές δραστηριοτήτων αλλά και άλλοι επαγγελματίες, όπως εκπρόσωπος της ελληνικής πλατφόρμας ibnb.gr, ιδιοκτήτες καταλυμάτων, κ.ά.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, μεταξύ των ιδιαίτερων ταξιδιωτικών υπηρεσιών που αναδείχθηκαν, είναι ο ποδηλατικός τουρισμός από τη «Γειτονιά του Ποδηλάτου» από τη Bike Friendly Hotels, ο πεζοπορικός τουρισμός από την Paths of Greece και τη Hikers Friendly Hotels, ο χειμερινός τουρισμός από τη Snowreport, και ο οινοτουρισμός από την Attika Wine & Food Experience.

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αειφόρου Τουρισμού (GSTC) ενημέρωσε για τις ήπιες τουριστικές πρακτικές. Στόχος ο σεβασμός του περιβάλλοντος, του ανθρώπου και των τοπικών κοινωνιών.

Στην έκθεση συμμετείχαν με περίπτερο μέλη της FedHATTA με σκοπό τη διάθεση προσφορών στο κοινό για τις ημέρες της έκθεσης.

Επιπλέον, στις 14 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν οι επιχειρηματικές συναντήσεις στο ξενοδοχείο Radisson Blu Park Hotel Athens, με προσκεκλημένες επιχειρήσεις του εξωτερικού, με επίσημο συνεργάτη την Argo Travel και στρατηγικό συνεργάτη την Alpha Marketing. Την ίδια ημέρα ακολούθησε Forum της GREEK PANORAMA με θέμα «Εναλλακτικός Τουρισμός ή Εποχικότητα;». Χαιρετισμούς στο Forum απεύθυναν οι κα Δάφνη Μιχαλοπούλου, Μέλος Δ.Σ. ΕΟΤ, ο κ. Λύσανδρος Τσιλίδης, Πρόεδρος της FedHATTA και ο κ. Βασίλης Σταματάρης, Πρόεδρος της ACTA (Association of Cyprus Travel Agents).

Previous ArticleNext Article