• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
BNB FACES, ΝΕΑ

Έλληνες οικοδεσπότες διηγούνται αστείες ιστορίες

«Άτομα που έκλεισαν το σπίτι μου στη Νάξο, με ρωτούσαν αν είναι εύκολο να έρθουν νύχτα από το αεροδρόμιο Σαντορίνης. ΚΟΛΥΜΠΩΝΤΑΣ…??» Αυτή είναι μία  από τις πολλές αστείες ιστορίες που έχουν να διηγηθούν οι Έλληνες οικοδεσπότες της Airbnb. Ένα μεγάλο ποσοστό τουριστών που επισκέπτονται τη χώρα μας, πλέον επιλέγει σπίτια της δημοφιλούς πλατφόρμας βραχυχρόνιας μίσθωσης για τη διαμονή τους, όπως και στον υπόλοιπο κόσμο. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που με τις απορίες τους ή τα σχόλια τους αφήνουν άφωνους τους οικοδεσπότες. Μερικοί από τους hosts μοιράζονται μέσω του BnB News αστείες ιστορίες που ήταν αδύνατο να κρατήσουν μόνο για τον εαυτό τους. Και σας τις παρουσιάζουμε!

“Λέγε εσύ ό,τι θέλεις”…

«Στέλνω μήνυμα στη guest ότι το σπίτι στο νησί δεν έχει διεύθυνση, οδό κ.λπ., όπως όλα τα σπίτια εδώ που είμαι. Της έδωσα απλές οδηγίες για να πάει έξω από το Αστυνομικό Τμήμα και απέναντι από το μοναδικό περίπτερο που υπάρχει στο λιμάνι. Εκείνη θεώρησε σωστό να το αγνοήσει και να βάλει το GPS, που την έβγαλε προς την αντίθετη κατεύθυνση (ή δεν ήξερε να το “διαβάζει”). Αποτέλεσμα, στη κριτική της έγραψε ότι το σπίτι είναι δύσκολο να βρεθεί. Αγνόησε την οδηγία μου να ανάβει τα φώτα της εξώπορτας πριν βγει για την απογευματινή της βόλτα, με αποτέλεσμα να χαρακτηρίσει το σπίτι σκοτεινό».

«Επίσης , άναψε ΟΛΑ τα κεριά led που έχω στο σπίτι με τον αναπτήρα που έχω για τα φιδάκια. Αλλά επειδή Karma is a Bitch, τα παιδιά της, που τα άφησε μόνα στο σπίτι, την κλείδωσαν έξω. Εκείνη ξύπνησε όλη η γειτονιά με τις φωνές της και τη φασαρία όπως κοπάναγε την πόρτα. Τελικά αναγκάστηκε να κοιμηθεί στην αυλή, μέχρι που ξημέρωσε και ξύπνησαν. Και μάλιστα ξεδίπλωσε μια διακοσμητική κουρτίνα που είχα στην αυλή, υποτίθεται για να προστατευθεί από τα κουνούπια… Φαντάζομαι ότι καταλάβατε ποιος την πλήρωσε. The Host did it !».  

Όσο για το θέμα με τα κεριά ο/η host αναφέρει «Για τα κεριά, το είχα στους κανόνες του σπιτιού ότι απαγορεύεται το κάπνισμα και η χρήση φωτιάς, γι’ αυτό παρέχουμε κεριά μπαταρίας κτλ. Καλά, προσπάθησε να ανάψει το πρώτο, δεν άναψε. Δεν της μύρισε πλαστικό; Πήγε στο δεύτερο δεν άναψε, στο τρίτο κτλ, έπρεπε να τα κάψει όλα;»  

Ο/η οικοδεσπότης καταλήγει «Τέτοια εμπειρία δεν είχα ποτέ ξανά, μικροπροβλήματα ναι, αλλά όχι αυτό το πράγμα. Η κουρτίνα λασπώθηκε φυσικά, την κατέβασα, την έπλυνα και την ξανακρέμασα. Ανέβα – κατέβα τη σκάλα την πλήρωσα με μηνίσκο και είμαι με πατερίτσες». 

Ο μπερδεμένος επισκέπτης

Ένας επισκέπτης ζητούσε από ιδιοκτήτη σπιτιού να αλλαχθούν τα σεντόνια τους γιατί είχαν περάσει πέντε μέρες από την άφιξή του. Θα αναρωτιέστε που είναι το πρόβλημα φυσικά. Ιδού! Το σπίτι που έμενε ουδεμία σχέση είχε με τον παραλήπτη των μηνυμάτων. 

«Μου έστειλε μήνυμα hello, can we have clean sheets, we are already 5 days here! (Μπορούμε να έχουμε καθαρά σεντόνια; Είμαστε ήδη 5 μέρες εδώ!). Δική μου κράτηση, είχα δηλώσει no show και εκείνος είχε πάει σε άλλο airbnb και δεν το είχε καταλάβει!» 

Οι επισκέπτες που παριστάνουν τον ψόφιο κοριό

«Μου λέει η άλλη την ημέρα που έφυγαν. Όλα πολύ ωραία αλλά το κρεβάτι χάλια, κοιμηθήκαμε εκ περιτροπής με τον άντρα μου στον καναπέ. Μόλις έφυγαν (μου είπε να αλλάξω το στρώμα-το καινούργιο!!!). Σκύβω και κοιτάω κάτω από το κρεβάτι μήπως είχαν σπάσει οι τάβλες γιατί το στρώμα ήταν καινούργιο και μέσης σκληρότητας». 

«Βλέπω κομμένους ιμάντες στις τάβλες, οι οποίες είχαν μετακινηθεί και στη μέση το στρώμα ήταν στον αέρα! Αφoύ δεν έπεσαν κάτω πάλι καλά! Ευτυχώς έχω ασφάλεια αστικής ευθύνης!» 

Δεν μου έκαναν καθόλου κριτική, αλλά της έγραψα εγώ και στα ιδιωτικά σχόλια της είπα για τις τάβλες και ούτε καν μου έστειλε μήνυμα να δικαιολογηθεί. 

Ο ανυπόμονος επισκέπτης

I’m here!! Can I come now?” (Είμαι εδώ! Μπορώ να έρθω τώρα;) στέλνει στο Viber. Aκολουθεί φωτό της εισόδου της οικοδομής και δική του. Θαρρείς και δεν θα τον γνωρίζαμε με τη βαλίτσα στο χέρι ποιός είναι!! Ταυτόχρονα έρχεται και η κράτηση από την πλατφόρμα (προηγήθηκε το μήνυμα του).» 

Ο Σαρωνικός είναι Ωκεανός

«Δεν έχει εισιτήρια για το λεωφορείο και τραμ. (Το μηχάνημα είναι σπασμένο και δεν μπορεί να βγάλει.) Βγάζει φωτογραφία το σπασμένο μηχάνημα και ανεβαίνει στο τραμ. Μου είπε, αν με σταματούσε ο ελεγκτής, θα του έδειχνα τη φωτογραφία! Στην επιστροφή από το Σύνταγμα, δεν του “κόβει” να πάει να αγοράσει εισιτήρια και ξαναμπαίνει στο τραμ». 

«Μόλις το τραμ βγήκε στην παραλιακή, κατεβαίνει και έρχεται στο σπίτι με τα πόδια. Είχαμε ραντεβού να του δώσω καθαρά σεντόνια κι ανησυχώ. Βγαίνω στον δρόμο κάποια στιγμή και τον βλέπω να έρχεται από μακρυά. Μου εξηγεί και μου λέει “As soon as I saw the ocean, I got off and I started walking” (Μόλις είδα τον ωκεανό, κατέβηκα και ξεκίνησα να περπατάω).» 

The ocean είναι ο Σαρωνικός!!! 

«Ξαναήρθε δεύτερη φορά και του είπα, μόλις φτάσεις στο αεροδρόμιο, πήγαινε και βγάλε κάρτα να είμαστε σίγουροι!» 

Τα παιδιά και τα σκυλιά…

O σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του παιδιού λένε κάποιοι. Αυτό επιβεβαιώνει η μαρτυρία Έλληνα οικοδεσπότη που είδε το παιδί ενός επισκέπτη να εξηγεί στον σκύλο του παιχνίδια στο tablet. «Κάναμε ένα σουαρέ στην αυλή και ανταλλάξαμε “πιάτα” και ποτά ελληνικά και ρωσικά. Εμείς, οικογένεια με 2 παιδιά κι αυτοί, κι ο σκύλος μας». 

«Τα παιδάκια τους μόλις είδαν το σκύλο (ένα westy) παράτησαν τα tablet κι άρχισαν να παίζουν μαζί του». 

«Κάποια στιγμή, ο μικρός, 3 χρόνων, κάθεται δίπλα στον σκύλο με το tablet του, το βάζει στο έδαφος κι αρχίζει να εξηγεί στον σκύλο το παιχνίδι που έπαιζε!» 

«Οι γονείς του γελούσαν ασταμάτητα και εμείς τους κοιτούσαμε αλλά δεν ξέραμε τι έλεγε ο μικρός στον σκύλο. Όταν μας είπαν ότι του έλεγε για το παιχνίδι, τότε καταλάβαμε γιατί γελούσαν ασταμάτητα!» 

Είμαστε σίγουροι ότι οι αστείες ιστορίες δεν τελειώνουν εδώ… Μοιραστείτε μαζί μας τις προσωπικές σας ιστορίες και εμπειρίες -αστείες, παράξενες, εκνευριστικές ή απλώς ενδιαφέρουσες-  και βγάλτε τον καημό σας χωρίς… φόβο και πάθος!

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend