• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
BNB FACES, ΝΕΑ

Κων. Κιάμος – UPSTREET: Ευελιξία και αποτελεσματικότητα

UPSTREET
UPSTREET
Κωνσταντίνος Κιάμος, CEO UPSTREET

Η UPSTREET είναι μια εταιρεία διαχείρισης ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης που δραστηριοποιείται στην Αθήνα και την Κρήτη. Επιλέγοντας καταλύματα ποιότητας και επενδύοντας στην ανάπτυξη πληροφοριακών συστημάτων και αναλυτικών μοντέλων που της επιτρέπουν να είναι ευέλικτη και αποτελεσματική, καταφέρνει να αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς.

Ο Κωνσταντίνος Κιάμος, CEO της UPSTREET, περιγράφει στο BnB News τον τρόπο που η εταιρεία του προσεγγίζει την αγορά της βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Πώς κινήθηκε η περσινή σεζόν και τι μηνύματα λαμβάνετε για τη φετινή χρονιά;

Κ.Κ. Το 2021 ήταν η πρώτη χρονιά που μάθαμε να ταξιδεύουμε με τον ιό και τα μέτρα προστασίας. Ήταν ομολογουμένως μια καλή χρονιά με σημαντικά θετικό πρόσημο συγκριτικά με το 2020. Παρόλα αυτά ήταν μια απαιτητική χρονιά ειδικά για όσους δραστηριοποιούνται στην Αθήνα, όπως η UPSTREET. Ο κόσμος αν και ένιωθε αρκετά προστατευμένος από το εμβολιασμό δεν ήταν αρκετά έτοιμος να ταξιδέψει στις πόλεις. Γι’ αυτό και προτίμησε τους υπόλοιπους θερινούς προορισμούς της χώρας. Για εμάς ήταν μια πρόκληση να καταφέρουμε να κρατήσουμε την απόδοση του χαρτοφυλακίου μας σε υψηλά επίπεδα και ευτυχώς το καταφέραμε.

Το 2022 μέχρι στιγμής δείχνει να είναι μια πολύ δυναμική χρονιά που έχει άρωμα από τις προ της πανδημίας χρονιές. Λαμβάνουμε εδώ και καιρό κρατήσεις για τη θερινή περίοδο και η μέση τιμή διανυκτέρευσης διαμορφώνεται προς το παρόν σε υψηλότερα επίπεδα και από το 2019. Είμαστε όμως ιδιαίτερα ανήσυχοι λόγω των εξελίξεων στην Ουκρανία.

Πώς καταφέρατε να πετύχετε τέτοιες επιδόσεις;

Κ.Κ. Καταφέραμε μέσω της σωστής τιμολογιακής πολιτικής που εφαρμόσαμε από πολύ νωρίς μέσα στη χρονιά, τόσο πέρσι όσο και φέτος, να προσαρμοστούμε στα δυναμικά μεταβαλλόμενα δεδομένα της αγοράς. Με αυτό τον τρόπο πέρσι μια χρονιά με σαφώς μειωμένο έσοδο και ζήτηση πετύχαμε να περιορίσουμε την όποια μείωση της τελικής απόδοσης σε οριακά επίπεδα. Αντίστοιχα, φέτος έχουμε εντοπίσει από νωρίς τις περιόδους αυξημένης ζήτησης και έχουμε διαμορφώσει τις πολιτικές μας ανάλογα ώστε να μεγιστοποιούμε την κερδοφορία των ακινήτων του χαρτοφυλακίου μας. Από την αρχή της παρουσίας μας στον χώρο των βραχυχρόνιων μισθώσεων έχουμε επενδύσει σημαντικά στην ανάπτυξη πληροφοριακών συστημάτων και αναλυτικών μοντέλων που μας δίνουν τη δυνατότητα να “διαβάζουμε” την αγορά και να προσαρμοζόμαστε γρήγορα σε αυτή.

Ποια είναι η φιλοσοφία της εταιρείας σας;

Κ.Κ. Η παροχή μιας ολοκληρωμένης εμπειρίας φιλοξενίας στον επισκέπτη. Δεν θέλουμε η επιλογή της UPSTREET να είναι απλά μια επιλογή διαμονής. Προτεραιότητά μας είναι η ποιότητα των καταλυμάτων μας και η εξυπηρέτηση του πελάτη.

Ποιο είναι το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας σας και ποιοι οι στόχοι ανάπτυξης;

UPSTREETΚ.Κ. Το χαρτοφυλάκιό μας αποτελείται από περισσότερα από 100 διαμερίσματα στην Αθήνα και περίπου 30 πολυτελείς κατοικίες στην Κρήτη. Στόχος μας είναι αφενός να συνεχίσουμε τη δυναμική παρουσία μας στην Αθήνα με περισσότερα από 200 διαμερίσματα στην επόμενη χρονιά. Και αφετέρου να εγκαινιάσουμε νέους προορισμούς εντός της χρονιάς.

Πώς επιλέγετε τα ακίνητα που αναλαμβάνετε τη διαχείρισή τους;

Κ.Κ. Ακολουθούμε ένα αυστηρό μοντέλο επιλογής πολλαπλών σημείων που περιέχει μεταξύ άλλων την θέση, την ποιότητα κατασκευής και φυσικά το design. Για εμάς είναι σημαντικό οι επισκέπτες μας να απολαμβάνουν το ίδιο υψηλό επίπεδο ποιότητας και αισθητικής σε όλα τα διαμερίσματα της UPSTREET. Προσπαθούμε να συνεργαζόμαστε με ιδιοκτήτες που έχουν το ίδιο πάθος με εμάς για υψηλής ποιότητας καταλύματα. Δεχόμαστε καθημερινά δεκάδες αιτήματα συνεργασίας αλλά μόλις 1 στα 20 αιτήματα θα καταλήξει να ενταχθεί στο χαρτοφυλάκιο μας.

Τι προσφέρετε στους ιδιοκτήτες ακινήτων που θα συνεργαστείτε μαζί τους;

Κ.Κ. Συνέπεια, διαφάνεια και ποιότητα. Μια ολιστική προσέγγιση διαχείρισης βραχυχρόνιων μισθώσεων για την οποία ο ιδιοκτήτης δεν έχει να ανησυχεί για τίποτα. Για εμάς όλοι οι ιδιοκτήτες που μας έχουν εμπιστευτεί τα ακίνητά τους αποτελούν πρωτίστως συνεργάτες μας. Παράλληλα, προσφέρουμε στους ιδιοκτήτες την ασφάλεια τη μέγιστης απόδοσης στην αγορά. Διαχειριζόμαστε ένα από τα αποδοτικότερα χαρτοφυλάκια της αγοράς. Η τεχνογνωσία μας στον χώρο μπορεί να εξασφαλίσει τη μεγιστοποίηση της απόδοσης.

Παράλληλα για όσους ιδιοκτήτες που προτιμούν την ασφάλεια εισοδήματος προσφέρουμε την επιλογή της μίσθωσης με σταθερό μίσθωμα.

Είστε μέλος του Συνδέσμου Εταιρειών Βραχυχρόνιας Μίσθωσης Ακινήτων (STAMA). Γιατί πήρατε αυτή την απόφαση;

Κ.Κ. Είμαι ιδρυτικό μέλος του STAMA και μέλος του προσωρινού ΔΣ. Παρακινήθηκα από τους συναδέλφους στο ΔΣ του συλλόγου κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown το 2020. Τότε που μέσα σε λίγες μέρες άλλαξαν πολλά για τον τουρισμό, την οικονομία και τον τρόπο ζωής μας, συνειδητοποιήσαμε ότι είμασταν αρκετά απασχολημένοι να αναπτύσσουμε τις εταιρείες μας και είχαμε ξεχάσει πόσο σημαντικό είναι να συνομιλούμε.

Ο STAMA δημιουργήθηκε πρωτίστως προκειμένου να έρθουμε σε επικοινωνία όλοι όσοι ασχολούμαστε επαγγελματικά με τον χώρο των βραχυχρόνιων μισθώσεων. Οι εταιρείες βραχυχρόνιων μισθώσεων εκπροσωπούν ένα πολύ μεγάλο μερίδιο, ίσως το μεγαλύτερο, της σχετικής αγοράς και παρόλα αυτά σχεδόν καμία από αυτές, τουλάχιστον οι μεγαλύτερες, δεν είχε καμία είδους συλλογική εκπροσώπηση πριν τη δημιουργία του STAMA. Για εμένα αυτός είναι και ο σκοπός του STAMA και της ενασχόλησης μου με αυτόν, να αποκτήσει δηλαδή φωνή ένα νέο και ανερχόμενο μέλος της οικογένειας του τουρισμού. Οραματίζομαι να γίνουμε πρωτοπόροι στη διαμόρφωση ενός ποιοτικού ενναλακτικού προτύπου διαμονής με έμφαση στον επαγγελματισμό και την ποιότητα.

Πόσο θεωρείτε ότι συμβάλει το 4ο BnB Greece Conference στην ανάπτυξη του κλάδου της βραχυχρόνιας μίσθωσης στην Ελλάδα;

Κ.Κ. Το 4ο BnB Greece Conference, όπως και τα προηγούμενα συνέδρια, είναι ένα forum ανταλλαγής απόψεων από φορείς του κλάδου με παρόμοια ενδιαφέροντα και προβληματισμούς. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που φέτος θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί και πάλι με φυσική παρουσία και θεωρώ τη συμβολή του συνεδρίου ιδιαίτερα σημαντική για την ανάπτυξη του κλάδου στην Ελλάδα καθώς θα φέρει κοντά όλους εμάς που δραστηριοποιούμαστε στις βραχυχρόνιες μισθώσεις. Άλλωστε, αυτός είναι και ο λόγος που αποφασίσαμε η πρώτη γενική συνέλευση του STAMA να γίνει στα πλαίσια της διεξαγωγής του συνεδρίου.

Κλείστε εδώ τη θέση σας στο μοναδικό συνέδριο στην Ελλάδα που είναι αποκλειστικά αφιερωμένο στην αγορά της βραχυχρόνιας μίσθωσης

Μερικά από τα ακίνητα του χαρτοφυλακίου της UPSTREET

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend