• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
BNB FACES, ΝΕΑ

Η ομάδα πίσω από την επιτυχία της homm®

homm®

Θετικές προοπτικές βλέπει για τη βραχυχρόνια μίσθωση στην Ελλάδα τη φετινή χρονιά η ομάδα της εταιρείας διαχείρισης ακινήτων homm®. Τόσο ο ιδρυτής της, Δημήτρης Ρίζος, όσο και οι στενοί του συνεργάτες, Βαγγέλης Αράπης, Eμπορικός Διευθυντής και Δημήτρης Κουκάς, Σύμβουλος Διοίκησης, μίλησαν στο BnB News για τις εκτιμήσεις τους, το πώς μπορούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων να ξεχωρίσουν από τον ανταγωνισμό καθώς και ποια είναι η φιλοσοφία της homm.

Πώς κινήθηκε η περσινή σεζόν και τι μηνύματα λαμβάνετε για τη φετινή χρονιά;

ομάδα homm®Δημήτρης Ρίζος: Το 2021 ήταν μια πολύ καλή χρονιά για τη homm®. Έχοντας αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία από τις αλλαγές που έφερε η πανδημία, καταφέραμε να πετύχουμε αύξηση του αριθμού των καταλυμάτων  που διαχειριζόμαστε κατά 110% σε σχέση με το 2019. Πιο συγκεκριμένα, η homm® διαθέτει πλέον το μεγαλύτερο στόλο κτιρίων – aparthotel τα οποία αποτελούν για την εταιρεία το δυνατό της χαρτί καθώς και την εξειδίκευση της. Όσο για το 2020, χάρη στις προσεκτικές και στοχευμένες κινήσεις μας, πετύχαμε άνοδο 34% στον αριθμό των καταλυμάτων σε σχέση με το 2019. Φέτος η χρονιά ξεκίνησε πολύ δύσκολα σε ό,τι αφορά τις κρατήσεις, λόγω της παραλλαγής Omicron. Όμως από τις αρχές Φλεβάρη, υπήρξε μεταστροφή στη διάθεση του κόσμου και άρχισαν οι κρατήσεις. Βλέπουμε πλέον κρατήσεις που γίνονται τώρα και αφορούν ταξίδια για 6 με 8 μήνες αργότερα. Επιστρέφουμε λοιπόν σταδιακά στην τακτική του early booking και όχι του last minute που επικράτησε τα τελευταία δύο χρόνια.

Πώς καταφέρατε να πετύχετε τέτοιες επιδόσεις;

ομάδα homm®Βαγγέλης Αράπης: Στο πρώτο lockdown, οι ακυρώσεις στις κρατήσεις άγγιξαν τα 2,5 εκατ. ευρώ. Αν και δεν υποχρεούμασταν, επιλέξαμε να επιστρέψουμε περίπου 840.000 ευρώ για να δείξουμε την έμπρακτη υποστήριξή μας στους επισκέπτες μας. Είχαμε την πεποίθηση ότι όσοι μας είχαν επιλέξει και αναγκάστηκαν να ακυρώσουν, θα μας επιλέξουν ξανά με την πρώτη ευκαιρία. Και πράγματι, αυτό έγινε. Το 31% των ακυρώσεων λόγω κορονοϊού, επέστρεψαν με κράτηση. Έτσι, φέτος, θεωρούμε ασφαλές ότι θα δούμε μια αύξηση στις κρατήσεις μας, της τάξης του 25%.

Ποια είναι η φιλοσοφία της homm®;

ομάδα homm®Δημήτρης Κουκάς: Για την ομάδα της homm®, βασικό χαρακτηριστικό είναι ότι είμαστε ενωμένοι σαν μια γροθιά. Και αντιμετωπίζουμε τον κάθε έναν ιδιοκτήτη που μας εμπιστεύεται τη διαχείριση του ακινήτου του, εξατομικευμένα ως συνεργάτη με διακριτές ανάγκες. Είμαστε δίπλα του από την πρώτη μας επαφή και καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεργασίας μας. Σκοπός μας δεν είναι μόνο να αυξάνουμε το χαρτοφυλάκιό μας αλλά να παράγουμε ικανοποιητικά για τους συνεργάτες μας. Και αυτό ακριβώς είναι που αναγνωρίζουν και επιβραβεύουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων σε εμάς.

Ποιο είναι το χαρτοφυλάκιο της homm® και ποιοι οι στόχοι ανάπτυξης;

Δημήτρης Ρίζος: Αυτή τη στιγμή διαθέτουμε 311 ακίνητα, μεταξύ αυτών και 12 κτίρια (apart hotels) στην Αθήνα. Εκτός από την Αττική, δραστηριοποιούμαστε και σε Μύκονο, Κέα, Εύβοια, Σέριφο, Σύβοτα και Ιωάννινα. Είμαστε μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαχείρισης ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης στην Ελλάδα. Και αυτή την επιτυχία, όπως είπε και ο Δημήτρης, τη στηρίζουμε πρωτίστως στους ανθρώπους που δουλεύουν μαζί μας.

Επίσης, η ομάδα της homm® προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες. Κάνουμε πωλήσεις για golden visa και διαθέτουμε τμήμα κατασκευής και ανακαίνισης ακινήτων. Πρόσφατα προσθέσαμε άλλη μια υπηρεσία, με την εξαγορά της εταιρείας Transfer Comfort Confidence. Αυτή προσφέρει εξατομικευμένες υπηρεσίες μεταφοράς σε Αθήνα και Μύκονο με έναν στόλο premium αυτοκίνητων.

Πώς επιλέγετε τα ακίνητα που αναλαμβάνετε τη διαχείρισή τους;

Δημήτρης Κουκάς: Θέλουμε να συνεργαζόμαστε με ιδιοκτήτες ακινήτων που μοιράζονται την ίδια φιλοσοφία με εμάς: Δίνουμε μεγάλη σημασία στο ακίνητο και αντιμετωπίζουμε τη βραχυχρόνια μίσθωσή του με απολύτως επαγγελματικό τρόπο. Γι’ αυτό και επιλέγουμε τους συνεργάτες μας με συγκεκριμένα κριτήρια ποιότητας. Έχουμε συγκεκριμένους στόχους και θέτουμε κίνητρα. Έτσι, θεωρούμε ότι πλέον αποτελούμε μέτρο σύγκρισης για τους υπόλοιπους στην αγορά.

Τι προσφέρετε στους ιδιοκτήτες ακινήτων που θα συνεργαστείτε μαζί τους;

Βαγγέλης Αράπης: Η ομάδα της homm® αξιοποιεί όλα τα διαθέσιμα εργαλεία ανάπτυξης και ελέγχου. Φροντίζουμε να κάνουμε τις σωστές τιμολογήσεις. Επιλέγουμε την ευελιξία στην πολιτική ακύρωσης, καθώς έχει αποδειχτεί ότι οι κρατήσεις που θα πάρεις, είναι πολλαπλάσιες των κρατήσεων που θα ακυρωθούν. Κάνουμε στοχευμένο digital marketing στα social media όπως και με την ευρεία χρήση google ads, καθώς τείνουν να γίνουν μηχανές διαδικτυακών κρατήσεων. Είμαστε η μόνη hospitality εταιρεία στην Ευρώπη της οποίας το market place έχει εγκριθεί στο Instagram και το Facebook. Επιπλέον, εδώ και δύο χρόνια έχουμε ενσωματώσει στο site μας μηχανή για απευθείας κρατήσεις (booking engine), από την οποία προέρχεται το εντυπωσιακό 20% των κρατήσεών μας. Η booking engine μας είναι ειδικά σχεδιασμένη για τη βραχυχρόνια μίσθωση. Σε ό,τι αφορά τη μέθοδο πληρωμών, συνεργάζεται με την κορυφαία στο είδος της Stripe, η οποία προσφέρει την απαιτούμενη ασφάλεια στον επισκέπτη κατά τη διάρκεια της ηλεκτρονικής του συναλλαγής.

Είστε ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Εταιρειών Βραχυχρόνιας Μίσθωσης Ακινήτων (STAMA). Γιατί πήρατε αυτή την απόφαση;

Δημήτρης Ρίζος: Η αγορά μας έχει κάνει πολύ δυναμική ανάκαμψη μετά την πανδημία και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο θεσπίζονται συνεχώς νέοι κανονισμοί, γεγονός που αποδεικνύει ότι ο χάρτης της τουριστικής αγοράς εδραιώνει τη βραχυχρόνια μίσθωση ως μια παγκόσμια τουριστική δύναμική. Σε αυτό το ιδιαίτερα σημαντικό momentum, είναι πρωταρχικής σημασίας οι επαγγελματίες της βραχυχρόνιας μίσθωσης να έχουμε μια ενιαία φωνή και ένα κοινό πεδίο επικοινωνίας και συνεννόησης.

Τι προσδοκάτε από τη συμμετοχή σας στο 4ο BnB Greece Conference;

Δημήτρης Ρίζος: To 4ο BnB Greece Conference είναι τα τελευταία χρόνια το μεγαλύτερο event της βραχυχρόνιας μίσθωσης. Είναι σημαντικό να έρθουμε σε, μετά από καιρό, δια ζώσης επαφή με τους επαγγελματίες της αγοράς μας αλλά και με υποψήφιους συνεργάτες τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, να ανταλλάξουμε απόψεις και να διαμορφώσουμε μια κοινή οπτική με γνώμονα το κοινό μας συμφέρον.

H ομάδα της homm®, ως μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαχείρισης, αυτονόητα δεν θα μπορούσε να απουσιάζει.

Αποκτήστε το εισιτήριο σας σήμερα

Για το ετήσιο συνέδριο Short-Term Rentals

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend