• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της Βραχυχρόνιας Τουριστικής Μίσθωσης
ΑΠΟΨΗ

Greek Hosts – Μια μοναδική συντεχνία στο Τουρισμό

συντεχνία

“Με τον όρο συντεχνία εννοείται συνεργατικός και συνεταιρικός θεσμός μεταξύ τεχνιτών. Η συντεχνία μεταφορικά είναι ενίοτε γνωστή και ως «αδελφότητα», δηλαδή μία οργάνωση ή ένας σύλλογος ανθρώπων που έχουν κάποιο κοινό ενδιαφέρον, δοξασία ή/και προσδοκία για το μέλλον. Τα μέλη των συντεχνιών, όταν αυτές έχουν την έννοια της αδελφότητας, είναι συνήθως συνδεδεμένα μεταξύ τους με σταθερούς δεσμούς και με την ίδια την συντεχνία με ισχυρές δεσμεύσεις. Οι περισσότερες συντεχνίες εφαρμόζουν περιοριστικά κριτήρια για την αποδοχή κάποιου ατόμου στο δυναμικό τους”.

Wikipedia

Το λήμμα της Wikipedia για τον όρο συντεχνία είναι η έμπνευση μου για το άρθρο αυτό.

Παρακολουθώντας συνεχώς τις διάφορες ομάδες στα social media και διαβάζοντας ερωτήματα και σχόλια, έχω εντυπωσιαστεί από τη συνεργατική διάθεση του Έλληνα host.

Δεν υπάρχει περίπτωση κάποιος που έχει ερώτημα, πρόβλημα, χρειάζεται βοήθεια, θέλει πληροφορίες και καθοδήγηση, να μη βρει απαντήσεις.

Δεν θα ήθελα να αναφερθώ προσωπικά σε άτομα που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν γκουρού της βραχυχρόνιας μίσθωσης γιατί θα αδικούσα όλους εσάς που καθημερινά βοηθάτε ο ένας τον άλλο.

Ο Έλληνας host, ό,τι και να του τύχει, ξέρει ότι εκεί έξω θα βρει βοήθεια, συμπαράσταση και λύσεις. Και οι διαχειριστές των σελίδων των ομάδων αυτών, hosts και οι ίδιοι, αφιερώνουν πολύ χρόνο σε απαντήσεις και χρήσιμες πληροφορίες

Το φαινόμενο είναι μοναδικό!

Τόσα χρόνια στην τουριστική αγορά και γνωρίζοντας πρόσωπα και καταστάσεις μπορώ να εγγυηθώ γι’ αυτό.

Μακάρι οι άνθρωποι του τουρισμού κάθε επίπεδου να παραδειγματιστούν από τέτοιου είδους συμπεριφορές και τακτικές. Και μετά λόγου γνώσεως θα τους πω ότι οι «ερασιτέχνες» τους βάζουν τα γυαλιά. Και είναι πολλοί οι βαθμοί της μυωπίας.

Go Greek host, go!

Previous ArticleNext Article