• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΑΠΟΨΗ

Κι όμως, η βραχυχρόνια διαμονή συνεχίζει να έχει υψηλές πληρότητες

Οδεύοντας προς το τέλος του πρώτου τριμήνου τα στοιχεία για τον Ελληνικό τουρισμό δείχνουν αντικρουόμενα για την τρέχουσα τουριστική περίοδο. Άλλα στοιχεία εμφανίζουν μια κόπωση της εγχώριας αγοράς και των τιμών κατά 10% ενώ από την άλλη σε κάποια άλλα παρατηρείται μια ελαφρά αύξηση των αφίξεων κατά τους δυο πρώτους μήνες.

Μην παρασύρεστε όμως. Εμάς αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το πώς εξελίσσεται η ζήτηση για ακίνητα βραχυχρόνιας διαμονής.

Η ζήτηση λοιπόν για τέτοια ακίνητα φαίνεται να παραμένει και φέτος ζωηρή, υπερκαλύπτοντας την αύξηση της προσφοράς, που έχει παρατηρηθεί τελευταία. Επειδή όμως ο καλύτερος κριτής είμαστε εμείς και τα καταλύματα μας, θα ήθελα να σας ενημερώσω για την πληρότητα ακινήτου που διατηρώ στο κέντρο της Αθήνας. Η πληρότητα λοιπόν εμφανίζεται στο 92% και αυτό έχει επιτευχθεί διατηρώντας τις τιμές στα ίδια υψηλά επίπεδα, θέτοντας ελάχιστη διαμονή τις 2 ημέρες και παρέχοντας τις ίδιες με πέρυσι παροχές!

Ίσως να μην είναι αυτός ο κανόνας για όλους, αλλά πιστεύω ότι όλα τα καλά τοποθετημένα ακίνητα θα αγγίξουν και φέτος παραπλήσιες πληρότητες!

Ψυχραιμία

Παροτρύνω λοιπόν όλους εσάς που ευρίσκεστε σε παραθαλάσσια ή νησιωτικά/τουριστικά μέρη, όλους εσάς που η τουριστική σεζόν τώρα ξεκινάει, όλους εσάς που μόλις τώρα αρχίζετε να ακούτε τα πρώτα «ντριν», να κρατήσετε τις τιμές ψηλά ή τουλάχιστον σε παραπλήσια με τα περυσινά επίπεδα!

Μην σας φοβίζουν και μην σας απογοητεύουν δημοσιεύματα για μείωση της ζήτησης λόγω επικείμενης ύφεσης (που δεν υπάρχει στο εξωτερικό) ή λόγω του Brexit, που όμως και αυτό απομακρύνεται, μαζί τους αναμενόμενους περιορισμούς….

Μην φοβάστε και μη δίνετε σημασία σε όσους σας κατηγορούν για “δουλικότητα”. Προσφέρετε ό,τι μπορείτε, τον καλύτερο σας εαυτό! Θα σας επιστραφεί!

Μην κοιτάτε το διπλανό σας αν παρανομεί ή αν ξεφτιλίζει το ακίνητο του! Εσείς να είστε σίγουροι ότι θα παραμείνετε στο χώρο, θα παραμείνετε σε αυτή τη δραστηριότητα, οι διπλανοί σας όμως όχι!

Όσοι από εσάς δεν έχετε τη δυνατότητα ή επιθυμείτε να εκμισθώσετε το ακίνητο σας σε άλλους διαχειριστές, ιδιώτες ή μη, προτιμήστε άτομα της περιοχής σας ή άτομα που ίσως γνωρίζετε μέσα από την ομάδα μας! Άτομα που προσέφεραν και συνεχίζουν να προσφέρουν στην κοινότητα μας! Έχετε πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες να μείνετε ευχαριστημένοι.

Θα πρέπει τέλος να γνωρίζετε ότι η Airbnb διατηρεί τα Ελληνικά ακίνητα σε περίοπτη θέση. Το δε ποσοστό ικανοποίησης των φιλοξενουμένων μας εγγίζει τις πρώτες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης!!

Σεβαστείτε λοιπόν τα ακίνητα σας, σεβαστείτε τον εαυτό σας, σεβαστείτε και τους φιλοξενούμενους σας. Και ας είναι κι αυτή άλλη μια χρονιά επικερδής, απροβλημάτιστη, μια χρονιά που θα σας δυναμώσει και θα σας εδραιώσει στην περιοχή σας, δίνοντάς σας έτσι το δικαίωμα να διεκδικήσετε το ποσοστό της τουριστικής πίτας που σας αναλογεί!

Λεωνίδας Καλαβρυτινός, Διαχειριστής Ακινήτων

Previous ArticleNext Article