• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΑΠΟΨΗ

City Breaks – Οι ευκαιρίες των Ελληνικών πόλεων

Τα ταξίδια πόλεων, τα City Breaks, είναι ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος τομέας στην παγκόσμια αγορά του τουρισμού. Πρωταγωνιστούν οι Ευρωπαίοι, οι Ασιάτες και ακολουθούν οι Βόρειο-Αμερικάνοι και Λατινοαμερικάνοι. Όλοι αναζητούν ελκυστικούς προορισμούς σε γειτονικές χώρες αλλά και σε υπερπόντιες τοποθεσίες.

Παγκοσμίως κανείς άλλος τομέας του τουρισμού δεν είχε πιο ισχυρή ανάπτυξη την τελευταία δεκαετία από τα ταξίδια πόλεων.

Συγκρινόμενα με τα ταξίδια διακοπών, τα ταξίδια πόλεων παρουσιάζουν τέσσερις φορές μεγαλύτερη αύξηση την περίοδο που αναφέρουμε, σύμφωνα με τη μελέτη της IPK International World Travel Monitor.

Από το 2007 τα διεθνή ταξίδια Πόλεων έχουν αυξήσει δραματικά τα ποσοστά τους προσελκύοντας 190 εκατομμύρια ταξιδιώτες το 2017.

H Ευρώπη, πιο ελκυστικός προορισμός σε παγκόσμιο επίπεδο

Η πιο δημοφιλής χώρα για το 2017 ήταν οι ΗΠΑ ακολουθούμενες από τις Γερμανία, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία και Ισπανία.

Συνολικά οι πέντε αυτές χώρες εισέπραξαν περίπου το 35% από όλα τα ταξίδια City Breaks Παγκοσμίως.

Σε επίπεδο Ηπείρων τα City Trips σε ποσοστό 60% είχαν σαν προορισμό την Ευρώπη και κοντά στο ¼ είχαν σαν προορισμό την Ασία. Ακολουθούν η Βόρεια και Λατινική Αμερική και τελευταία η Αφρική.

Σε σωστή κατεύθυνση Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Η ενίσχυση των προσπαθειών είναι απαραίτητη για τις δυο μεγάλες Ελληνικές πόλεις που καταβάλουν σωστές και οργανωμένες προσπάθειες προσέλκυσης κοινού. Οι διαφορές στο κοινό σαφώς και υπάρχουν, όμως οι προσπάθειες αυτές δείχνουν να αποδίδουν κυρίως για την Αθήνα η οποία καταγράφει συνεχείς αυξήσεις και ενίσχυση του brand σε παγκόσμιο επίπεδο. Από την άλλη, η Θεσσαλονίκη τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει να προσελκύσει κοινό από χώρες όπως το Ισραήλ που τις δίνουν μια ιδιαίτερη δυναμική.

Μακάρι να ακολουθήσουν και άλλες Ελληνικές πόλεις να επενδύουν δυνατά στα City Breaks γιατί η δυναμική είναι ισχυρή. Οι Ελληνικές πόλεις δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από άλλους προορισμούς αρκεί να τις μάθουν και να τις ανακαλύψουν οι ταξιδευτές. Καθόλου εύκολο αλλά όχι αδύνατο.

Previous ArticleNext Article