• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ, Χωρίς κατηγορία

Απίθανο να επιτραπεί στους Αυστραλούς να πετάξουν στο εξωτερικό μέχρι τον Ιανουάριο

Είναι απίθανο να επιτραπεί στους Αυστραλούς να πετάξουν στο εξωτερικό τουλάχιστον μέχρι τον Ιανουάριο του 2021. Ο ομοσπονδιακός Υπουργός Τουρισμού Simon Birmingham προειδοποίησε τους Αυστραλούς να αποφύγουν να κλείσουν ταξίδια στο εξωτερικό όσο διαρκεί η πανδημία.

«Δεν εγγυώμαι ότι θα μπορέσετε να πραγματοποιήσετε ταξίδια στο εξωτερικό το Δεκέμβρη» δήλωσε ο Υπουργός. Και τόνισε ότι δυστυχώς αυτό θα ισχύει για αρκετό καιρό ακόμα. Επεσήμανε πάντως ότι πρώτα θα αρθεί η απαγόρευση ταξιδιών εντός της χώρας, αν και ακόμα δεν έχει φτάσει αυτή η στιγμή. «Τα ταξίδια αποκλείονται για το άμεσο μέλλον», πρόσθεσε.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει απαγορεύσει τα ταξίδια στο εξωτερικό σε μια προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού. Την ίδια ώρα, οι περισσότερες χώρες προορισμοί των Αυστραλών ταξιδιωτών, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, έχουν κλειστά τα σύνορά τους.

Επίσης ισχύουν περιορισμοί στη μετακίνηση των Αυστραλών ανάμεσα στις πολιτείες της χώρας.

Ερωτηθείς για το αν θα καταφέρουν να ταξιδέψουν όσοι έχουν κάνει κρατήσεις για τον Δεκέμβρη, ο Birmingham δήλωσε ότι είναι δύσκολο να κάνει τέτοια πρόβλεψη. «Ο Δεκέμβρης είναι μακριά, είναι πολύ δύσκολο να κάνω προβλέψεις για το τι θα συμβεί τότε. Αλλά ίσως και να βρισκόμαστε σε αυτή την κατάσταση για αρκετό καιρό ακόμα».

Η Αυστραλία έχει σχετικά μικρό αριθμό περιστατικών κορονοϊού, εκ των οποίων ένα μεγάλο μέρος σχετίζεται με ταξίδια στο εξωτερικό. Σε αυτούς περιλαμβάνονται και οι 600 επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου Ruby Princess που μολύνθηκαν με κορονοϊό ενώ έκαναν τον γύρο της Νέας Ζηλανδίας.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend