• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
Χωρίς κατηγορία

ΑΑΔΕ: Συνέχεια ελέγχων και στόχος για συνεργασία με τις πλατφόρμες

Τους πρώτους δειγματοληπτικούς ελέγχους πραγματοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα η ΑΑΔΕ και καθώς φαίνεται αυτοί θα συνεχιστούν και θα ενταθούν. Όπως αναφέρεται στο Επιχειρησιακό Σχέδιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για τη φετινή χρονιά, θα πραγματοποιηθούν τουλάχιστον 500 έλεγχοι. Κάποιοι από αυτούς θα είναι και επιτόπιοι.

Οι έλεγχοι θα γίνουν όχι μόνο σε καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης, αλλά και σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, τουριστικά σκάφη αναψυχής καθώς και σε επιχειρήσεις άλλων κλάδων καθώς και σε αυτές που σχετίζονται με έναρξη δραστηριότητας σε γειτονικές χώρες.

Πρωτόκολλο συνεργασίας με πλατφόρμες

Στο πλαίσιο της προσπάθειας ελέγχου της φοροδιαφυγής, η ΑΑΔΕ έχει εντάξει στο πλάνο της φετινής χρονιάς και τη συνεργασία με ψηφιακές πλατφόρμες που δραστηριοποιούνται στη βραχυχρόνια μίσθωση. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι θα προχωρήσει σε «προεργασία σχετικά με τη δυνατότητα υπογραφής πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ της ΑΑΔΕ και των πλατφορμών με την εισήγηση από την ΑΑΔΕ των όρων και προϋποθέσεων υπογραφής αυτού, μέχρι 31/12/2019».

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι και το 2018, πριν την ενεργοποίηση του Μητρώου Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής, η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, σε ραδιοφωνική της συνέντευξη, είχε δηλώσει και πάλι την πρόθεσή της να συνεργαστεί με τις πλατφόρμες. Πάντως η ΑΑΔΕ φαίνεται ότι δεν αναμένει να πραγματοποιηθεί μια τέτοιου είδους συνεργασία εντός του 2019, μια και στους στόχους της για φέτος είναι να εισηγηθεί τους όρους και τις προϋποθέσεις της υπογραφής μια συμφωνίας. Το πότε θα μπορούσε να επέλθει η συμφωνία, παραμένει άγνωστο.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend