• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
Χωρίς κατηγορία

Αυτοί είναι οι Top Short Term Property Managers του κόσμου

Οκτώ ευρωπαϊκές εταιρείες και δύο εταιρείες από τη Βόρεια Αμερική κυριαρχούν φέτος στη δεκάδα της λίστας The World’s Top 50 Short Term Property Managers, που συνέταξε η Rentals United.

Συνολικά η λίστα αναδεικνύει τις 50 εταιρείες, που φαίνεται να πρωτοστατούν στη διαχείριση ακινήτων που νοικιάζονται για διακοπές, χρησιμοποιώντας τεχνολογία αιχμής και εξελιγμένες στρατηγικές ανάπτυξης.

Ειδικότερα, στο top 10 περιλαμβάνονται οι 8 ευρωπαϊκές εταιρείες Awaze, Interhome, Sykes Holiday Cottages, Homerez, Direct Booker, Feriepartner, The Travel Chapter and Sol og Strand και οι δύο από τη Βόρεια Αμερική Vacasa και Evolve. Και οι δέκα εταιρείες δραστηριοποιούνται κυρίως σε ενοικιάσεις αναψυχής (βίλες, σαλέ, εξοχικές κατοικίες κ.λπ.).Top Short Term Property Managers

 

Οι top 5

Στην κορυφή της λίστας The World’s Top 50 Short Term Property Managers και φέτος με 90.000 ακίνητα βρίσκεται η Awaze με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης ακινήτων στον κόσμο με ιστορία 30 ετών. Η εταιρεία αλλάζει, πάντως, από φέτος το χαρτοφυλάκιό της. Μέσω των επωνυμιών Novasol, cottages.com, Hoseasons και James Villa Holidays, μειώνει το σύνολο των ακινήτων της από 110.000 πέρυσι.

Εκπρόσωπος της Awaze εξάφρασε τη χαρά του που η εταιρεία αναδείχθηκε η κορυφαία στη λίστα της Rentals United με τους Top 50 Property Managers of the World. “Προσπαθούμε συνεχώς να παρέχουμε εκπληκτικές καθημερινές εμπειρίες για τους ιδιοκτήτες και τους επισκέπτες μας. Γι’ αυτό και η κορυφαία θέση αποτελεί ένα πολύ ευπρόσδεκτο νέο!”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η Interhome με έδρα τη Ζυρίχη [από την τρίτη θέση πέρυσι], η οποία διαχειρίζεται 40.000 ακίνητα βραχυπρόθεσμης μίσθωσης για διακοπές σε 31 χώρες. Ιδρύθηκε το 1965 στην Ελβετία και έχει 15 περιφερειακές θυγατρικές.

Ο Jörg Herrmann, Διευθύνων Σύμβουλος της Interhome, δήλωσε ότι αποτελεί τιμή η κατάταξη της εταιρείας στους καλύτερους διαχειριστές ακινήτων στον κόσμο. Απέδωσε την κατάκτηση αυτή στους εργαζόμενους της εταιρείας, που είναι αφοσιωμένοι στους ιδιοκτήτες και στους καθημερινούς πελάτες της.

Τρίτη καλύτερη παγκοσμίως αναδείχθηκε η Vacasa, από τη Βόρεια Αμερική, που κατέχει 30.000 ακίνητα. Ως ο μεγαλύτερος διαχειριστής ακινήτων στη Βόρεια Αμερική, η εταιρεία ήταν πέρυσι συχνά στις ειδήσεις, ανακοινώνοντας εξαγορές και ενοποιήσεις.

Η Sykes Holiday Cottages, με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία διαθέτει 21.437 ακίνητα στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία και τη Νέα Ζηλανδία, έρχεται τέταρτη στη λίστα, από την πέμπτη θέση πέρυσι.

Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει η Evolve, η οποία κατέχει τη δεύτερη μεγαλύτερη θέση στη Βόρεια Αμερική με 16.000 ακίνητα.

Νέες εταιρείες στους The World’s Top 50 Short Term Property Managers

Στη λίστα με τους 50 κορυφαίους διαχειριστές ακίνητων παγκοσμίως εντάχθηκαν φέτος 9 νέες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Hosteeva και My Property Host.

Το 60% των μεγαλύτερων διαχειριστών ακινήτων βρίσκονται στην Ευρώπη και οι υπόλοιποι στη Βόρεια Αμερική.

Οι 50 top διαχειριστές αντιπροσωπεύουν πάνω από 330.000 ακίνητα.

Η πλειονότητα των εταιρειών ιδρύθηκαν τα τελευταία 20 χρόνια, ενώ πάνω από το 40% τα τελευταία 10 χρόνια.

Περισσότερες από τις μισές εταιρείες είναι αυτοχρηματοδοτούμενες και πάνω από το 60% έχουν καταφέρει να αναπτυχθούν και να συνεχίζουν χωρίς λειτουργικά προβλήματα. Οι υπόλοιπες είναι ένα μείγμα οργανικής ανάπτυξης και εξαγορών. Έξι από τους δέκα πρώτους στη λίστα υποστηρίζονται από ίδια κεφάλαια.

H λίστα The World’s Top 50 Short Term Property Managers διαμορφώνεται βάσει του αριθμού ακινήτων βραχυπρόθεσμης μίσθωσης των εταιρειών. Καταρτίζεται και δημοσιεύεται τον Οκτώβριο ετησίως από την Rentals United. Τα μέλη αυτής της καταξιωμένης λίστας λαμβάνουν το σήμα «Top 50» για τον ιστότοπό τους. Το σήμα αποτελεί πιστοποίηση της αξίας τους, που φυσικά παρακολουθούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων σε όλο τον κόσμο.

Η λίστα εδώ

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend